AHSİS YAZILIM

MAKALELER

Ajanslar e-ticaret Geliştirmenizde nasıl yardımcı olabilir?

 Anasayfa / Makaleler /Ajanslar e-ticaret Geliştirmenizde nasıl yardımcı olabilir?

Ajanslar e-ticaret Geliştirmenizde nasıl yardımcı olabilir?

Ajanslar e-ticaret Geliştirmenizde nasıl yardımcı olabilir?

E-ticaret, bazı açılardan klasik mağazacılık anlayışından çok daha karışık bir süreç olarak görülebiliyor. Çünkü online dünyada müşterilerin dikkatini çekebilmek, siteye trafik sağlayabilmekdönüşüm oranlarını artırabilmek, ürünleri doğru şekilde tanıtabilmek ve müşteri memnuniyeti oluşturmak için birçok teknik bilgi gerektiren konu var. Eğer tüm bu konularda doğru stratejileri oluşturur ve doğru adımları atabilirseniz e-ticaret işinizde kısa zamanda daha hızlı yol kat etmeniz mümkün.

Tüm bu detaylı süreçleri araştırarak, üzerinde düşünerek, zaman ve enerji harcayarak kendiniz yönetebileceğiniz gibi, bu konularda belli bir bütçe ayırarak profesyonel destek de alabilirsiniz. Günümüzde reklam ajansları e-ticaret sitelerinin ihtiyaç duyduğu birçok alanda tam hizmet ajansı olarak hizmet veriyor. Kendinize uygun bir reklam ajansı belirleyerek siz de daha başarılı olmak ve kısa zamanda daha çok yol kat etmek için üzerinizden büyük bir yükü profesyonel ellere bırakabilirsiniz.

Peki, reklam ajansları hangi konularda ve nasıl e-ticaret işinize katkı sağlayabilir?

Marka oluşturma

Tüketicilerin alışveriş kararlarında markanın etkisi göz ardı edilemeyecek kadar güçlü. Marka olmak ise birçok farklı alanı kapsayan uzun ve zorlu bir süreç. Özellikle e-ticarete yeni giriş yaptıysanız ya da henüz bir marka algısı oluşturamadıysanız, yaratıcı bir reklam ajansı isminizden logonuza, ambleminizden kurumsal renklerinize ve dilinize kadar her şeyi sizin için düşüp en doğru şekilde çözümleyebilir.

Sosyal Medya

Sosyal medya, hedef kitlenizin büyük oranda aktif olarak kullandığı birçok paylaşım platformunu kapsıyor. Her bir sosyal paylaşım sitesi, farklı amaçlar için kullanılıyor ve farklı kriterlere sahip. Bu alanda en yüksek faydayı sağlayabilmeniz için ise biraz bilgi ve uzmanlık gerekiyor. Bu açıdan sosyal medya hizmeti verebilecek bir ajansla iş birliği yaparak potansiyel müşterilerinize rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu kaynağı en etkili şekilde değerlendirebilirsiniz.

SEO

E-ticaret işinizin başarısını artırabilmeniz, hedef kitlenizi sitenize çekebilmeniz ve kendinizi etkili bir şekilde tanıtabilmeniz için en önemli yöntemlerin başında, arama motoru optimizasyonu yani SEO geliyor. Çünkü tüketiciler bugün ihtiyaç duydukları ürünlere ulaşabilmek için ilk olarak arama motorlarına başvuruyorlar. Arama motorlarında öne çıkmak ise birçok teknik bilgi ve araştırma gerektiriyor. Bu konuda uzman bir reklam ajansı doğru stratejilerle sizi kısa zamanda en iyi noktaya getirebilir.

E-posta pazarlama

E-posta pazarlama da e-ticaret sektöründe hedef kitleye ulaşabilme, etkili kampanya duyuruları gerçekleştirebilme, müşteri bağlılığı ve dönüşüm oranları açısından yararlanılan en önemli yöntemlerin başında geliyor. Bir reklam ajansı, etkili e-posta kampanyaları oluşturmanız ve en doğru zamanda paylaşmanız için size yardımcı olabilir.

Danışmanlık ve stratejik planlama

Günümüzde reklam ajanslarının çoğu müşterileri için sadece danışmanlık hizmeti vererek bile, başarılı stratejiler geliştirebilmeleri açısından önerilerde bulunabiliyorlar. Eğer sosyal medyadan, SEO’ya, reklam satın almadan, tasarıma kadar her şeyi kendi içimizde çözebilecek durumdayız fakat profesyonel bir bakış açısı ve stratejik çözümler bizim için iyi olabilir diyorsanız, başarılı bulduğunuz bir reklam ajansından sadece bu konuda da destek almanız mümkün.

Prodüksiyon

Video ve fotoğraf çekimi yapan reklam ajanslarıyla da çalışabilir ve ürün görsellerinizin daha kaliteli, profesyonel ve dikkat çekici olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu hizmetleri veren ajansınızdan sosyal paylaşımlarda da kullanabileceğiniz yaratıcı ve viral video içerikleri oluşturmalarını da isteyebilirsiniz.

Verdiğimiz tüm bu bilgiler, e-ticaret işinizde her biri büyük bir emek, bilgi ve zaman gerektiren bu önemli süreçlerin sorumluluğunu profesyonelleriyle paylaşmanız açısından size yol gösterebilir. Bu yöntemle, e-ticaret işinizi daha hızlı bir şekilde daha başarılı bir yere getirebilirsiniz. Bunun yanında başarı için e-ticaret sitenizin güçlü bir alt yapıya sahip olması da çok büyük önem taşıyor.

Türkiye’nin lider altyapı sağlayıcı MarketimV3 olarak biz, size çıktığınız bu yolda en profesyonel ve akıllı çözümlerle her türlü teknik desteği veriyoruz. Siz de hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun, başarılı bir geleceğe doğru en önemli adımı atın.

Reklam Alanı

Ahsis Yazılım Ekibi olarak faydalı görünen firmaların yada ürünlerin tanıtımı için kullanılacak reklam alanı.

Çözüm Ortaklarımız

Copyright © 2002 - 2021 AHSİS YAZILIM | Tüm hakları Saklıdır. AHSİS Yazılım Tarafından Kodlanıp Geliştirilmiştir.